Està augmentant l'incivisme a Sant Cugat?

Aquesta pregunta no només me l'he formulat jo mateix, sinó també diversos veïns de la ciutat
Aquest pensament ve sobretot a partir d'uns successos que han deixat la ciutat sense la seva qualitat de tranquil·litat i ciutat cívica que se'ns ven per part de l'ajuntament.

En les últimes setmanes hem vist com la crema de contenidors ja siguin de brossa, plàstic, paper o vidre ha esdevingut un acte normal en la vida de Sant Cugat. La veritat és que quan un passa per un lloc on estan dipositats els contenidors i es troba algun o varius contenidors cremats no fa gens de gràcia per al ciutadà que utilitza aquest servei.

Però l'incivisme no és només la crema de contenidors, sinó també l'aparcament de vehicles en zones prohibides, els excrements dels gossos, les deixalles que es deixen al costat dels contenidors, les pintades, etc.

És veritat que aquests successos no són la primera vegada que passen, de manera periòdica sentim alguna notícia en què algun contenidor ha estat cremat, fotodenúncies de vehicles mal estacionats, excrements sense recollir.

Per intentar disminuir aquest incivisme no només val amb sancions econòmiques, es necessita una conscienciació ciutadana per tal de què els mateixos santcugatencs siguem capaços d'actuar de manera cívica. Moltes vegades les sancions econòmiques no ajuden en el comportament de les persones, ja que algunes persones tornen a reincidir. Per això és important prendre mesures més contundents, que ajudin a les persones a ser conscients que els actes que han comès no són una bona pràctica de bon ciutadà.

S'ha de posar més èmfasi en un millor comportament de la ciutadania en general i ser conscients que hi ha actes que es cometen que molesten la resta dels ciutadans. Així que òbviament cal seguir posant sancions econòmiques a aquelles persones que no compleixin les ordenances de civisme. Però és important remarcar el fet, que entre tots hem de fer pedagogia per millorar el comportament des dels més petits fins als més grans.

Davant els fets que han succeït i que esdevindran de manera periòdica, cal que des de l'ajuntament es prenguin les mesures oportunes per mantenir un alt grau de civisme. Es necessita que des de l'equip de govern, el mateix ple, els tècnics i demes persones vinculades, es posin a treballar coordinadament per elaborar un pla amb mesures concretes de com reduir aquest incivisme.

JSC SANT CUGAT



No hay comentarios: