El PSC visita les oficines d'Specialisterne a Sant Cugat




El portaveu socialista, Pere Soler, ha visitat l'empresa amb seu a Sant Cugat de la mà del director general, Francesc Sistach i de la cap de màrketing i comunicació, Elena Velasco.
Segons especifiquen a la seva pàgina web, Specialisterne vol dir, en danès, "els especialistes", i és el nom de l'empresa danesa i del concepte original desenvolupat per Thorkil Sonne.
Tant a Sant Cugat com arreu del món les oficines de l'empresa Specialisterne són socialment innovadores que aprofiten les característiques de les persones amb trastorns de l'espectre de l'Autisme (TEA) com un avantatge competitiu i com un mitjà per ajudar-les a obtenir una ocupació.
Pel portaveu socialista ha estat una experiència positiva haver fet aquesta visita i ha assegurat que "és molt positiu que hi hagi empreses especialitzades en trobar feina, i en tenir cura de persones que pateixen algun tipos de transtorn dins de l'autisme, i que amb una bona diagnosi se les pot ajudar que treballin en un entorn apropiat".
La majoria dels empleats en Specialisterne té un diagnòstic dins de l'espectre de l'autisme, i treballen com a consultors en tasques com ara les proves de programari i el tractament de dades i documents.
A Specialisterne, les persones amb TEA treballen en un entorn en el que se'ls presenten les millors oportunitats possibles per desenvolupar el seu potencial. Aquestes persones no han d'aprendre a adaptar-se a normes de treball com ser un bon treballador en equip, l'empatia, el maneig de l'estrès o la flexibilitat. Aquestes no són les característiques habituals de les persones amb TEA, un fet que sol implicar la seva exclusió del mercat de treball. En canvi, Specialisterne celebra aquestes diferències i trets de caràcter que tan sovint són vistos com un estigma.

Specialisterne demostra que les persones amb TEA i diagnòstics similars poden aportar valor al mercat laboral una vegada que els proporciona la comprensió i el suport que necessiten per poder desenvolupar-se plenament.

No hay comentarios: