Un nou curs carregat de política

Comencem el curs on el vàrem deixar, carregat de política i de prediccions sobre el nostre futur i la negociació 

A Catalunya estem immersos en governs tan sols preocupats de com celebrem l'11 de Setembre i, per l'altra banda, com superem la qüestió de confiança; si la CUP acabarà traint els principis inalienables del procés i si tindrem pressupostos, mentre hospitals, escoles, funcionaris..., en definitiva, la majoria de serveis públics segueixen patint les conseqüències d'aquestes polítiques neoliberals d'aquells que van canviant de nom, i suportades pels republicans que ho aguanten tot. Però tenint molt clar que en qualsevol moment ells seran els cridats a liderar el procés, passant per damunt del que calgui, disputant-se la radicalitat dels independentistes.

A l'altra banda de l'Ebre, les coses tampoc han canviat. El PP acusat de corrupció a tort i a dret és el que vol liderar les reformes anticorrupció. Això sí, amb la connivència de C's que ha volgut ser la "frontissa de la responsabilitat" empassant-se el 90% del qual va dir durant les campanyes electorals. Sembla, però, que es pot fer un gir si socialistes i Unidos Podemos arriben a un acord per presentar-se com a bloc. Aleshores ja tenim les diferents combinacions, suport de la resta de grups, es demana doncs l'abstenció de PP i C's per qüestió d'Estat... és a dir, res ha canviat.


Ha passat el temps i l'únic que sembla clar és voler comptar els dies que li queden a Pedro Sánchez. Ara sembla que hi ha menys sorolls i les tesis defensades pels socialistes catalans semblen (com la majoria de cops) que són les que han de ser vàlides per desllorigar el tema. Veurem com acaba el capítol.

A Sant Cugat, mentre, semblem passar una transició del municipalisme. Moltes propostes als plens municipals, inclús sorgides de l'equip de govern. Estem, al meu entendre, en una dinàmica poc operativa, però a veure qui és el primer que cedeix... l'autolimitació és important.

Les preguntes a l'equip de govern als plens i comissions informatives, com li passa a la majoria de la ciutadania, no són respostes. Per altra banda, formacions que es creuen amb la "moralina" d'alliçonar a la resta, debats cíclics i finals similars. Majories variables, estimades i divorcis, en funció de la temàtica: és curiós en funció del què es debat, la dreta tradicional (catalana, espanyola i nouvinguda) es posa d'acord, altre fet són el sobiranisme i el procés que aleshores l'amalgama de JuntXsí, i els autoanomenats més d'esquerra. O bé temes de ciutat, on els socialistes hi som presents.

Ara aquest curs el podem iniciar amb alguna sorpresa, ens farà falta estar pendents.

No hay comentarios: